EXPOSITIE SCHILDERIJEN GERKE PROCEE 6 juni t/m 30 juli 2021

Gerke Procee (1993) Beeldend kunstenaar uit Buitenpost

In de laatste fase van zijn studie beeldende kunst aan de kunstacademie ontdekte hij veel nieuwe kwaliteiten in zijn creatieve brein die hem elke dag stimuleren en prikkelen om zijn passie uit te voeren.

Gerke Procee verwoord het zo: “De wereld in mijn hoofd is nog een onontdekt gebied waarover ik langzamerhand meer controle krijg. Ik probeer mijn gedachten voor iedereen toegankelijk te maken. Door prikkels om me heen gebruik ik bewust en onbewust een breed scala aan emoties om die in kleur en humor te laten zien. Dit inspireerde mij om een visuele ervaring te creëren om kijkers inzicht te geven in mijn gedachten. In mijn werk ben ik een ervaringsdeskundige geïnspireerd door de kunst van schilders, schrijvers, films, strips, Friese sagen en legendes. Dit probeer ik zo goed mogelijk en op mijn eigen manier weer te geven met veel Mythologische, Kosmische, Humoristische, Bijbelse, Moderne en Fantasie figuren.” Website: www.gerkeprocee.nl

De officiële start van de expositie is op zondag 6 juni. Kunstenaar Gerke Procee is deze middag aanwezig in de galerie. Ook de leden van het Kunst Kollektief zijn er deze middag om uitleg te geven over hun kunstwerken/creaties. Welkom van 14.00 – 17.00.

Nu de beperkingen vanwege corona voorbij zijn is de galerie weer geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00 (vanaf zaterdag 5 juni), Schoterlandseweg 37 te Mildam.