Zondag 6 februari 2022 OPEN HUIS en expo aquarellen DURKJE HARINGA

Op zondag 6 februari 2022 is er in galerie Mildam vanaf 14.00 een OPEN HUIS. Dit is tevens de start van een nieuwe tijdelijke expositie en wel aquarellen van Durkje Haringa.

Durkje Haringa uit Oudega (Sm) werd in 1942 geboren in IJlst, waar haar vader bekend was door zijn Friese Koperwerk. Tekenen en schilderen was haar dan ook niet vreemd.

Ze heeft verschillende technieken beoefend, maar aquarelleren geniet haar voorkeur. Ze laat zich veel inspireren door de natuur en werkt het liefst op locatie.

Naast landschappen maakt ze ook stillevens waarin bloemen de hoofdrol spelen. Ook andere onderwerpen komen hierin aan bod.

Bij wedstrijden viel ze zowel landelijk als provinciaal in de prijzen met haar aquarellen. De laatste jaren maakt ze ook acryl schilderijen.

Het werk van Durkje is in galerie Mildam te zien t/m 1 april, steeds van vrijdag tot en met zondag van twee tot vijf. Tijdens het Open Huis van 6 februari zijn alle kollektief leden en ook Durkje Haringa aanwezig in het kerkje aan de Schoterlandseweg 37 te Mildam.

Welkom!