TIJDELIJKE EXPOSITIE VERHALEN IN HET LANDSCHAP VERA DAMHUIS

Nieuw in Galerie Mildam

Mixed Media werken van Vera Damhuis

Vanaf zondag 6 oktober 2019 exposeert Vera Damhuis haar robuuste mixed media werken in Galerie Mildam. In de getoonde werken en tekeningen laat ze haar fascinatie voor de flora en fauna rondom sloot en plas op originele wijze zien. Het natuurlijke kleurgebruik, de bodemvondsten, het experimenteren met allerlei soorten materialen, de inzet van schedeltjes, vondsten en zwanen mosselen en meer “slootjuwelen” vormen samen kleine odes aan het Friese landschap. Dit alles in de mix met een vleug humor en originaliteit.

Vera Damhuis:

“Het verwonderen, nieuwsgierig zijn en oog hebben voor kleine zaken ontstond bij mij al op jonge leeftijd. Bodemvondsten, de natuur in de weilanden rond Wijtgaard waar ik opgroeide , het experimenteren met tekenmaterialen als pen en inkt waren voor mij een natuurlijke aanzet tot doen.

Tekenen doet me “landen” en dat is “healing” voor een hoofd dat altijd vol zit met ideeën en fantasieën. Ik ben autodidactisch illustrerend schilder en schilderend illustrator, daarnaast een verzamelaar, schrijver en verteller. Op dit moment werk ik als museum-educator bij het Historisch Centrum Leeuwarden en  Museum Joure. Daarnaast geef ik als freelancer advies en ontwikkel ik materiaal voor erfgoed educatie en kunst- en natuureducatie projecten t.b.v. basisonderwijs, NME’s en musea”.

Verslag juryrapport Verhalen in het Landschap (= kunstenaarswedstrijd n.a.v. LF2018; van de ongeveer 140 deelnemers werd Vera tot één van de 10 winnaars uitgeroepen):

“In de afgelopen maanden heeft Vera laten zien dat ze tot veel meer verdieping van haar onderwerp is gekomen. De serie beelden toont een sterke samenhang wat betreft inhoud en vormgeving. Ze weet het onderwerp met veel speelsheid en humor te verbeelden. Het werk heeft een natuurhistorisch educatief element en wordt illustratief genoemd. Haar werk is authentiek, eigenzinnig en ze gaat met haar beeldtaal haar eigen gang”.

Het werk van Vera is te zien bij Galerie Mildam van 6 oktober tot en met zondag 15 december, vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00.

Elke eerste zondag van de maand is er het zogenaamde Open Huis wat betekent dat alle kunstenaars van de galerie aanwezig zijn, ook Vera is daar bij. Er is live muziek en koffie en thee is beschikbaar.