realistische schilderijen henk oosterloo

Opening op zondag 5 februari 2023

Henk Oosterloo werd in 1951 geboren in het Friese dorpje Rottevalle. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest als uitvoerder in de wegenbouw is hij na zijn pensionering (eind 2016) een schildercursus gaan volgen bij Jan Kooistra. Henk bleek een natuurtalent en wilde zich verder ontwikkelen als realistisch schilder vandaar dat hij vervolgens 2 seizoenen les heeft gevolgd bij realistisch schilder Edgar de Cruyer in Stiens.

Natuur, dieren en landschappen zijn terugkerende thema’s in de bijna fotografisch realistische werken van Henk en worden met olieverf op houtpaneel geschilderd.

De werken die in Galerie Mildam worden geƫxposeerd zijn o.a. sfeervolle (winter-)landschappen, levensechte dieren waaronder een paard, fazanten, wolven in het maanlicht, koeien die verkoeling zoeken in het water en de tewaterlating van de paardenreddingboot van Ameland die zo levensecht lijkt dat je het gevoel krijgt er zelf bij te zijn.

Het werk van Henk is te zien in Galerie Mildam van 5 februari t/m 31 maart 2023, Schoterlandseweg 37, 9454KB Mildam. Openingstijden: vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Tijdens de opening van deze expositie op 5 februari zijn alle vaste exposanten van de galerie en ook Henk Oosterloo in het galerie-kerkje aanwezig. De opening op 5 februari wordt verzorgt door Bernard Oosterloo (zoon van Henk) om 14.30.

Meer van het werk van Henk Oosterloo vind je op facebook.com/henkoosterloo14