PIET DEUNHOUWER OPENT ZIJN LAATSTE EXPOSITIE

In Galerie Mildam is vanaf zondag 2 februari tot en met 3 april 2020 nog één keer het werk van kunstschilder Deunhouwer te zien voor het publiek.

Piet Deunhouwer, een oude bekende in Friesland, werd geboren in 1928 en volgde een opleiding tot illustrator/reclametekenaar aan de Academie voor de Beeldende Kunst, eerst in Rotterdam en daarna in Den Haag.

Hij woont sinds 1972 in Friesland. Door zijn docentschap aan het Andreascollege in Drachten en de tekencursussen die hij gaf, heeft hij velen de liefde voor kunst en tekenen bijgebracht.

In talrijke exposities laten zijn schilderijen de realiteit zien, maar met een ongebreidelde fantasie waardoor hij tot het surrealisme wordt gerekend.

In deze laatste terugblik op enige van zijn werken laat hij, nu hij zijn penselen heeft neergelegd, nog éénmaal zien wat schilderen voor hem betekende, zoals hij dat zelf verwoordt:

“Schilderen is voor mij:

Eten en drinken

Ademhalen

Passie en vrede

Geluk en vertwijfeling

Kortom: Leven”.

Opening van de expositie door de kunstenaar en zijn zoon tijdens het Open Huis van 2 februari om 14.30. De leden van het Kunst Kollektief van de galerie zijn deze middag voltallig aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Er is live muziek en gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken. Welkom!

Open van 14.00 – 17.00