ORANJEWOUD EN MEER

De grootste passie van de Rotterdamse kunstenares Tineke Noordzij is beweging schilderen. Hoe meer zintuigen zij daarbij kan inzetten, hoe meer zij het naar de zin heeft. Zij houdt vooral van dans schilderen, want dan komen drie zintuigen tegelijk aan bod: het zien, luisteren en het voelen/aanvoelen. Vaak schildert ze terwijl ze mee danst. Zij ziet de dans als een metafoor voor het leven.

Zij schildert ter plekke, snel, met rake penseelstreken. Haar voorkeur gaat uit naar aquarelverf, maar andere verf, zelfs digitale verf, gebruikt ze ook.

Op aanvraag geeft zij workshops beweging schilderen, die zij speciaal bedenkt voor de doelgroep die dit aanvraagt. Zo heeft zij zelfs blinden en slechtzienden een schilder workshop gegeven.

De expositie in Galerie Mildam bestaat grotendeels uit aquarellen van het Oranjewoud. “Dat is geen beweging” kan je zeggen. Maar het is een beweging in de psyche van de kunstenares. Toen zij in de winter van 2017 vanuit het drukke Rotterdam in Friesland aankwam, raakte zij diep onder de indruk van de schoonheid van Friesland. Deze schoonheid die ze ervoer, wil zij graag op de bezoekers overbrengen.

Tijdens de opening van de expositie op zondag 5 augustus is Tineke ook aanwezig in de galerie. Wil je een portret laten snel tekenen/schilderen door Tineke (ongeveer 15 minuten) kom dan naar de opening. Ook is zij 15 en 16 september in de galerie om te portretteren.

Werken van Tineke Noordzij zijn te zien op www.tinekenoordzij.com of op Facebook.

Openingstijden in augustus donderdag t/m zondag 14.00 – 17.00 en in september vrijdag t/m zondag 14.00 – 17.00.