Geometrische Verbeelding Nanne Jonkman

Nanne: Ooit, begin jaren 80, ben ik begonnen met een schriftelijke cursus reclametekenen via de LOI. Dat was de aanzet voor mij om me te gaan bezighouden met het ontwerpen van structuren, patronen en composities met geometrische vormen. In 2003 ben ik bij kunstencentrum de Meldij op een cursus schilderen gegaan onder leiding van Sikko Mulder. Na een poosje zijn 5 deelnemers van de groep gestopt en hebben we samen het kunstcollectief RefleXYZ gevormd.

Sinds 2015 ben ik lid van de groep KunstINNark, een groep die exposities organiseert. Ik heb de affiches en het beeldmerk van deze groep ontworpen. Zelf heb ik geen specifieke kunstopleiding, ik heb een technische opleiding.

In mijn werk spelen symmetrie, ruimtelijkheid, licht en donker, beweging van het licht en speelsheid een rol. Ik probeer er een zoekplaatje van te maken, vormen en composities die de aandacht van de kijker opeisen vanwege het licht- en lijnenspel.

Ik werk veel met een 3D programma en een tekenprogramma op een computer. Daar maak ik de tekening op die nodig is om een object op papier uit te printen en om die vervolgens te snijden, vouwen en te plakken.

Technieken waar ik hoofdzakelijk gebruik van maak zijn: fotografie, video, CGI (Computer Generated Imaginary – Grafisch tekenwerk op de computer) en hand- en machinaal houtbewerken.

De opening van deze expositie is op zondag 3 april om 15.00 en wordt verricht door kunstenaar Bert Klaver. Het werk van Nanne Jonkman is te zien van 3 april t/m 3 juni, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam. Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00.

Elke eerste zondag van de maand is er Open Huis wat betekent dat alle kunstenaars van de galerie aanwezig zijn.