FOTO EXPOSITIE PIETER TONNIS DE GRAAF

In de tentoonstelling RUAH toont Pieter Tonnis de Graaf divers fotografisch werk, geïnspireerd door de tocht, de wind, de alomtegenwoordige lucht (ruah, wyn, asemje).

Ruah: is het Hebreeuwse woord voor “wind, geest en adem”. Het speciaal voor galerie Mildam gecreëerd werk, maakt gebruik van de in de kerk aanwezige luchtverplaatsingen.

Pieter Tonnis de Graaf (Leek), beeldmaker, is in 2017 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Hij experimenteert met oude fotografische technieken en zelfbouwcamera’s. Zijn specialiteit is tri-color fotografie. Hiermee maakt hij met een zelfgebouwde pinhole camera (camera zonder lens) op locatie kort na elkaar telkens drie zwart-wit foto’s die hij vervolgens na een speciale kleurenbehandeling samenvoegt tot één nieuw beeld. Het resulteert in beelden waarin het tijdsverloop een heel eigen dimensie geeft aan de beleving van het moment.

In de expositie Ruah toont hij ook het werk Ecokathedraal. Gemaakt in Mildam’s Ecokathedraal.

Zijn fotoreeks Vlinder is tevens te zien in deze expositie, naast het werk van de zeven vaste exposanten van de galerie (o.a. beelden, sieraden, aquarellen, glas- en papierkunst, weefkunst en viltcreaties). Nieuw is het keramiek van Hilma Smits.

De tijdelijke expositie start op zondag 4 februari en loopt tot en met 30 maart.

Openingstijden vrijdag tot en met zondag 14.00 – 17.00.

En zoals gebruikelijk kunt u in de galerie ook genieten van een kopje koffie of thee.

Van harte welkom!