EXPOSITIE SIERADEN JANNY KLEIN

Janny Klein uit Oranjewoud: ” Bijna 20 jaar geleden ben ik begonnen met cursussen edelsmeden. Om nieuwe technieken te leren en idee├źn uit te wisselen doe ik dat nog steeds. Via meerdere docenten en veel experimenteren heb ik het edelsmeden steeds beter in de vingers gekregen.

Mijn belangrijkste materiaal is zilver; daarnaast werk ik ook wel met messing en koper. Deze metalen worden gecombineerd met glas, kunststof en soms edelstenen. Vaak bepaalt het materiaal dat ik voor me heb wat er uiteindelijk ontstaat. Ook de natuur vormt een inspiratiebron. Zelden maak ik vooraf een ontwerp of een tekening. Wel zit mijn hoofd continue vol met mogelijkheden.

Sinds een jaar of acht neem ik regelmatig deel aan exposities, zoals nu in Galerie Mildam, waarnaast Galerie Efterom in Wijnjewoude mijn “thuisbasis” is.”

Het werk van Janny Klein is te zien bij Galerie Mildam van 4 juni t/m 4 augustus 2023, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam. Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00.

De opening op zondag 4 juni wordt om 14.30 verricht door kunstenaar Dineke Hoekstra. De heer Lolke Eijzenga zorgt met gitaar en zang deze middag voor de muzikale omlijsting. Deze middag zijn de kunstenaars van het kollektief van de galerie zoveel mogelijk aanwezig en ook Janny Klein kan men dan ontmoeten.