Expositie schilderijen ULBE B. TIJMSTRA (1953-1983)

Ulbe B. Tijmstra werd geboren in 1953 te Zwagerveen en bracht zijn latere jeugdjaren door in Drachten. Van jongs af aan zwierf hij graag rond in de velden en bossen. Die voorliefde voor en bewondering van de natuur bleek een blijvende inspiratiebron te zijn in zijn werken.

In Groningen volgde en behaalde hij eerst de MO Tekenen en Handenarbeid. Daarna voltooide hij zijn opleiding op de vrije afdeling van Academie Minerva aldaar.

Ruimtes om in te kijken, maar altijd landschappelijk, zo omschreef de kunstenaar zelf zijn werk. Veel van zijn werk is daardoor heel toegankelijk. Een vertrouwd thema dat in allerlei variaties voorkomt zijn afgerukte boomtakken. Deze symboliseren de diffuse grens tussen leven en dood in een landschap dat de eeuwen lijkt te trotseren. Gefixeerd in verf, in opvlammende kleuren tonen ze de kwetsbaarheid, de desolate vergankelijkheid, maar ook de voortdurende beweging die in de natuur heerst.

                       

Deze expositie is te zien vanaf zondag 1 augustus t/m vrijdag 1 oktober 2021. De officiële opening vindt plaats tijdens het Open Huis van 1 augustus om ongeveer 14.30 door kunstenaar Bert Klaver in het bijzijn van familieleden van de overleden schilder. Alle leden van het Kunst Kollektief van de galerie zijn deze middag aanwezig.

WELKOM!

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van twee tot vijf.