Expositie schilderijen Saskia Kooi

Focus op de werkelijkheid.

Realistisch schilderen en tekenen was de jeugdpassie van Saskia Kooi, deze passie heeft zij zo n 10 jaar geleden weer opgepakt. Het geeft haar energie en voldoening, kortom: Saskia wordt er blij van.

Om zichzelf hier verder in de ontwikkelen, volgde zij schilderlessen bij verschillende kunstenaars in Friesland. In die lessen heeft zij diverse technieken geleerd. Uiteindelijk is Saskia uitgekomen op een werkwijze waarbij zij met verschillende lagen werkt, net als bij de schilderijen van de oude meesters in vroegere tijden. Dit geeft meer dieptewerking. Qua materiaalkeuze ligt haar voorkeur bij olieverf op paneel. Regelmatig verwerkt zij bladgoud in haar schilderijen om meer expressie te creƫren.

Haar interesse ligt bij uiteenlopende onderwerpen: van mensen en dieren tot stillevens en landschappen. Het liefst licht zij onderwerpen uit die rust of een bepaald gevoel oproepen met een focus op de werkelijkheid. Als Saskia schildert in het atelier op haar woonark in Warten geeft haar dit afleiding van het gehaaste leven en de dagelijkse dingen. Het schilderij is geslaagd als zij een onderwerp zo weer kan geven, dat het als het ware tot leven komt.

In 2021 won Saskia de hoofdprijs van de schilderwedstrijd van Makkum Art en dit jaar de eerste prijs van de stilleven wedstrijd georganiseerd door het Nationaal Atelier ism het magazine Hollands Glorie. Momenteel volgt Saskia de vakopleiding aan de Kunstacademie Friesland om zichzelf breder te ontwikkelen.

Het werk van Saskia is te zien in Galerie Mildam van 5 juni t/m 5 augustus, Schoterlandseweg 37, 8454 KB Mildam. Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 (ook Pinkstermaandag geopend). Tijdens de opening op 5 juni zijn alle leden van het Kunst Kollektief evenals Saskia Kooi in het kerkje aanwezig.