EXPOSITIE PAPIERKUNST EN GRAFISCH WERK CANAN TOPALOGLU

Canan Topaloglu-Hermans is van Turkse afkomst en woont sinds een paar jaar in Aldeboarn. Zij heeft een grafische opleiding gevolgd in Ankara en o.a. lessen aan The Art Student League in New York. Canan werkt het liefst met papier in al zijn verschijningsvormen. Haar werk bestaat uit drie onderdelen.

Recycled filtreerpapier van bananenblad vezels theezakjes. Deze theezakjes worden gedroogd en aan elkaar genaaid, zo ontstaat een soort patchwork dat dan lijkt op een tapijt, een schilderij of een 3D object.

Ook wordt papier gevouwen. Hergebruik van bijvoorbeeld enveloppen, inpakpapier, brieven, kranten enz. Deze worden soms beschilderd, gevouwen tot geometrische vormen en vervolgens aan elkaar genaaid.

Dan het grafisch werk. Hierbij gebruikt Canan afwisselend lino-, mono- en frottage technieken. Dit kan een collage worden of verschillende prints aan elkaar genaaid maar altijd een middel om het verleden en het heden uit te drukken.

Canan gebruikt geen lijm, maar houdt erg van handmatig stikken, net als een kleermaker. Zij ziet deze steken dan ook als haar eigen signatuur. Canan heeft wereldwijd diverse belangrijke exposities gehad waaronder de 10th TriĆ«nnale Papier 2020 – Musee de Charmey, Zwitserland June 2020.

Recent is zij lid geworden van het Grafiek Platform Nederland. Een overzicht van haar werk is te vinden op de website https://canantopaloglu.com/

Canan Topaloglu exposeert van 2 augustus t/m 2 oktober 2020 in onze galerie aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam. Officiƫle opening is op 2 augustus om 14.30 door kunstenaar Bert Klaver.

Openingstijden: vrijdag t/m zondag 14.00 – 17.00