DECEMBER EXPOSITIE SCHILDERIJEN BETSY WIERDA

Van 2 t/m 17 december is er in de galerie een extra expositie van schilderijen van Betsy Wierda uit haar collectie “Kunst door Kijken”.

De inspiratiebron voor deze schilderijen is de stijl van Tamara de Lempicka, een Poolse art deco schilderes (1898 – 1980). Betsy schildert op doek vanwege de structuur van het linnen en het geeft haar een creatieve inspiratie! De materialen die ze gebruikt zijn olie- en acrylverf, de kleuren voornamelijk aardetinten. Enkele bijzondere werken zijn in zwartwit gemaakt. Mystieke gezichten zijn in veel van haar werken te vinden. Sinds haar jonge jaren schildert ze al in verschillende stijlen. Ze begint te schilderen als ze iets ziet wat haar raakt of boeit op dat moment. Ze laat graag de creativiteit vrij gaan tijdens het schilderen.

Tijdens het Open Huis van 2 december zijn de leden van het Kunst Kollektief voltallig aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Ook Betsy Wierda is er om uitleg te geven over haar schilderijen.

Ook de tijdelijke expositie van schilderijen/collages van Sylvie Boersma (Leeuwarden) is nog t/m 17 december te zien in het kerkje.

Het trio Tjerk Busstra (piano), Marcel van Bergen (gitaar) en Hilma Smits (zang) zorgt deze middag voor de muzikale noot. Zondag 17 december is de laatste openingsmiddag van de galerie van 2017. Het trio zal dan o.a. kerstliedjes ten gehore brengen. Die middag staat er voor de bezoekers een hapje en drankje klaar

!